Logo
  • Nieuws
  • 19 januari 2015
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Tempo Team

Ondernemers denken extra financiële risico’s te lopen door WWZ

Een groot deel van de mkb’ers is onbekend met de wijzigingen die de nieuwe Wet werk en zekerheid met zich  meebrengt. Zo is 40 procent niet op de hoogte van de aanzegtermijn. Dit blijkt uit een onderzoek van No Ties in opdracht van Tempo-Team onder 201 mkb'ers.

Beeld Ondernemers denken extra financiële risico’s te lopen door WWZ

Sinds 1 januari moeten werkgevers alle medewerkers met een tijdelijk contract van ten minste een halfjaar een maand voor afloop van het contract schriftelijk aanzeggen. Wanneer een flexwerker niet tijdig te horen krijgt dat zijn contract niet wordt verlengd, kan de werkgever een boete krijgen van  maximaal één maandsalaris.

Proeftijd

Verder is 44 procent onbekend met het feit dat een proeftijd in korte, tijdelijke contracten niet meer van toepassing is. Van de ondervraagde mkb’ers meent 70 procent extra financiële risico’s te lopen door de WWZ.

Vast vs flex

De WWZ moet ervoor zorgen dat flexwerkers eerder in vaste dienst worden genomen. Uit het onderzoek blijkt echter dat meer dan de helft (57 procent) van de ondervraagden dit juist niet gaat doen. Bijna de helft (48 procent) gaat zelfs eerder flexibele krachten inhuren.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.