Logo
  • Nieuws
  • 30 september 2019
  • Bron: NOS

‘Begin 2020 wordt een flink aantal ontslagprocedures gestart’

Dit zegt Mitchell Bathoorn, advocaat bij Advocatenkantoor Bos. Hij uit deze verwachting in een item bij de NOS. Voor werkgevers loont het namelijk om nog even te wachten met ontslag van 50-plussers met een lang dienstverband. En ook om andere redenen wordt met ontslag gewacht.

Beeld ‘Begin 2020 wordt een flink aantal ontslagprocedures gestart’

Per 1 januari gaat de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in. Door deze wet worden de transitievergoedingen lager. Voor 50-plussers komt daarbij dat een uitzonderingsregel uit de Wet werk en zekerheid (WWZ) juist per 1 januari afloopt. Hierdoor valt hun transitievergoeding nog lager uit. Om die reden zullen sommige werkgevers wachten met ontslag aldus Bathoorn.

Ook wordt het door de WAB makkelijker om werknemers met een vast contract te ontslaan. Na 1 januari 2020 kunnen werkgevers namelijk verschillende redenen voor ontslag combineren.

En ook bij reorganisaties wachten bedrijven tot na 1 januari 2020 met ontslag zo is de verwachting van Pascal Besselink van DAS. Vooral als daar veel 50-plussers werkzaam zijn aldus de advocaat.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.