Logo
  • Opinie
  • 25 juli 2016

‘Veel reorganisaties te voorkomen door strakker en scherper HR-beleid'

Onderzoek wijst uit dat 70 procent van de reorganisaties mislukt. Een van de grootste fouten is dat bedrijven zich niet houden aan een eerdere doelstelling. Dat moet en kan anders aldus Jeroen Riemeijer, voormalig HR Manager van het Mobiliteitscentrum Shell.

Riemeijer startte op zijn 20e bij Shell en werkte daar 34 jaar in een HR-omgeving. Na aanvankelijk vooral operationeel bezig te zijn geweest met zaken als arbeidsvoorwaarden groeide hij in de loop der jaren uit tot een specialist op het gebied van reorganisaties en het uitvoeren daarvan. De afgelopen tien jaar was hij actief betrokken bij enkele grote en ingrijpende reorganisaties bij Shell, waarbij thema’s als offshoring, outsourcing en afslanking centraal stonden.
Eerdere doelstelling

Naast de eigen praktijkervaring verdiepte Riemeijer zich ook in grote reorganisaties bij andere bedrijven. Daar merkte hij dat er regelmatig enkele grote fouten werden gemaakt.

Lees verder

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.