Logo
  • Nieuws
  • 13 mei 2020
  • Bron: NU.nl

Medewerkers van Twitter mogen 'voor altijd' thuis blijven werken

Twitter heeft zijn medewerkers laten weten dat ze 'voor altijd' thuis mogen blijven werken, als ze dat willen. Zo blijkt uit een interne mail. Wie wel weer op locatie wil werken zodra dat kan, krijgt daartoe wel de mogelijkheid. Dat is op zijn vroegst vanaf september.

Beeld Medewerkers van Twitter mogen 'voor altijd' thuis blijven werken

Twitter is het eerste grote bedrijf dat een dergelijke toezegging doet over thuiswerken. Techgiganten als Google en Facebook hebben wel gemeld dat werknemers waarschijnlijk heel 2020 niet naar kantoor hoeven komen, maar melden vooralsnog niets over de langere termijn.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat thuiswerken over het algemeen goed bevalt bij zowel werknemers als werkgevers. Ook de productiviteit lijkt er niet onder te leiden, zo blijkt uit onderzoek van Willis Towers Watson. Gevraagd naar de gedachte om te stoppen met hun nieuwe flexibele werkregelingen, zei 67% van de werkgevers uit dit onderzoek dat er geen einddatum is gepland.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.