Logo
  • Nieuws
  • 26 oktober 2017

Helft organisaties wil geen extra mensen met een beperking in dienst

Gemiddeld genomen wil de helft van de organisaties geen extra mensen met een beperking in dienst nemen. Dit is een van de uitkomsten in de SCP-publicatie Arbeidsmarkt in kaart: werkgevers 2017. Duurzame inzetbaarheid is het centrale thema in deze publicatie.

Beeld Helft organisaties wil geen extra mensen met een beperking in dienst

Tweederde van de organisaties voelt zich (enigszins) verantwoordelijk om mensen met gezondheidsbeperkingen in dienst te nemen. Het aandeel organisaties dat de komende twee jaar (meer) mensen uit deze doelgroep in dienst wil nemen, is echter beperkt: 11 procent. De helft van de organisaties wil dit niet. Als reden noemen ze dat er geen geschikte functies zijn (41 procent), geen nieuwe medewerkers nodig zijn (27 procent), of er te weinig capaciteit is voor begeleiding en ondersteuning (12 procent). Veel werkgevers zijn niet bekend met regelingen voor deze doelgroep, zoals loonkostensubsidie of no-riskregeling bij ziekte (respectievelijk 29 procent en 49 procent kent deze regelingen niet).

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.