Logo
  • Nieuws
  • 14 juli 2016
  • Mariel Hovemann
  • Bron: AWVN

Doelstellingen participatiebanen 2015 gehaald

In 2015 hebben zowel de marktsector als de overheid voldaan aan de doelstellingen voor het scheppen van banen voor mensen met een beperking. Dat maakte staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend. De AWVN is tevreden over de cijfers.

Beeld Doelstellingen participatiebanen 2015 gehaald

De komende jaren moeten die aantallen verder groeien. Daarbij gaat het er volgens de werkgeversvereniging om deze eerste reeks ‘garantiebanen’ te behouden en te verduurzamen.

Aan het programma Werkgevers gaan inclusief van AWVN nemen inmiddels ruim 700 werkgevers deel. De helft daarvan uitte vorig jaar al een concrete ‘ambitie’ voor in totaal ruim 7.700 banen. Een groot deel van die banen is inmiddels daadwerkelijk gecreëerd.
Kim Schumacher, projectleider van Werkgevers gaan inclusief en programmamanager inclusieve arbeidsmarkt bij AWVN ziet dat steeds meer werkgevers ruimte maken voor mensen met een beperking. Ze verwacht dat de positieve trend aanhoudt en dat het lukt om de officiële doelstellingen te halen: in 2026 in totaal 125.000 banen voor mensen met een beperking.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.