Logo
  • Nieuws
  • 2 juli 2008
  • Peter van den Hout

Werklozen moeten na 1 jaar alle banen accepteren

Wie vanaf 1 juli werkloos raakt en dat langer dan een jaar blijft, moet vanaf dat moment alle banen accepteren die hem worden aangeboden. Dat heeft minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekendgemaakt.

Beeld Werklozen moeten na 1 jaar alle banen accepteren

Voorheen gold voor iemand met een WW-uitkering dat hij na een half jaar verplicht werd om ook werk op iets lager niveau dan zijn opleiding te accepteren. Na een jaar moest hij ook reageren op functies die weer een niveau lager waren. Vanaf nu moet hij dus na een jaar alle banen accepteren.

 

Compensatieregeling
De regeling geldt overigens alleen voor mensen die na 1 juli 2008 werkloos zijn geworden en zal dus volgend jaar echt gevolgen hebben. Met deze richtlijn loopt Donner vooruit op een wetsvoorstel dat in het najaar naar de Tweede Kamer gaat. Hierin werkt hij de werkplicht voor WW’ers verder uit, onder meer met een compensatieregeling voor WW’ers die er door de werkplicht financieel op achteruit gaan.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.