Logo
  • Nieuws
  • 28 februari 2008
  • Mariel Hovemann

Weer discussie versoepeling ontslagrecht

De versoepeling van het ontslagrecht komt waarschijnlijk nog deze kabinetsperiode opnieuw aan de orde. Zo laat CDA-minister Piet-Hein Donner van Sociale Zaken in een interview met De Pers weten.

Beeld Weer discussie versoepeling ontslagrecht

Afgelopen najaar liep de discussie over versoepeling van het ontslagrecht stuk omdat de coalitiepartners niet nader tot elkaar kwamen. Een commissie onder leiding van TNT-voorman Peter Bakker moest zich vervolgens over de materie buigen en met een alternatief plan komen om tachtig procent van de bevolking aan het werk te krijgen. Verwacht wordt dat deze commissie voor de zomer van 2008 met een advies aan het kabinet komt. Volgens Donner is het onwaarschijnlijk dat de commissie-Bakker met een advies komt waar versoepeling van het ontslagrecht géén deel van uitmaakt.

Voet bij stuk

Coalitiepartners PvdA en ChristenUnie hebben onlangs aangegeven tijdens deze kabinetsperiode niet meer over het ontslagrecht te willen praten. Donner zegt in de krant dat hij nog maar moet zien of die partijen voet bij stuk houden.

 

Positie ter discussie

Waarnemend fractievoorzitter van de PvdA Mariëtte Hamer zegt in een reactie voor Radio 1 dat Donner een zware hypotheek legt op de commissie Bakker die juist is ingesteld om alternatieven te zoeken. Ze vindt dat Donner zich moet beraden op zijn positie, een positie waar je vertrouwen moet hebben van werkgevers en werknemers.  

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.