Logo
  • Nieuws
  • 21 mei 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Hoe ontslaat u een pedofiel (niet)?

A en C Bestratingen in Sliedrecht heeft de regels voor ontslag op staande voet overtreden toen het bedrijf de pedofiele stratenmaker Ricardo Hunefeld de laan uit stuurde. Dit bleek uit de uitspraak van de Dordtse kortgedingrechter mr. E. Rentema. Zo meldt het AD.

Beeld Hoe ontslaat u een pedofiel (niet)?

Hunefeld kwam uit de kast door recent een verhaal over de ontdekking van zijn geaardheid te plaatsen, inclusief zijn naam en foto, op de site van pedofielenvereniging Martijn.

 

Seksuele handelingen

Hij vertelt daar hoe hij als puber verliefd werd op een ‘schitterend mooi blond jongetje’, met wie hij samen op een onbewoond eiland gelukkig wilde worden. Ook bekent hij op de site dat hij voor z'n achttiende jaar seksuele handelingen met een kind heeft verricht. ‘Ik beschouw pedofilie niet als ziekte, maar als een gave’, schrijft hij.

 

Niet rechtsgeldig

De werkgever vindt de geaardheid van de 22-jarige stratenmaker onacceptabel, omdat het bedrijf geregeld schoolpleinen moet bestraten. De pedofiel is via MSN ontslagen door de vriendin van zijn baas. Volgens Hunefelds advocaat mr. G. Doelman was de vriendin niet de werkgever en kon het ontslag niet rechtsgeldig aanzeggen. De werkgever stuurde uiteindelijk wel een dergelijke brief, maar zonder opgaaf van redenen voor het ontslag, om ‘Hunefeld bij een sollicitatie niet te hinderen met zijn verleden/heden’.

 

Nog in dienst

Hunefeld is nog gewoon in dienst, oordeelde de rechter. Het bedrijf moet zijn salaris doorbetalen totdat sprake is van een rechtsgeldig ontslag. De werkgever moet dit zelf in gang zetten. De pedofiele werknemer denkt voorlopig nergens aan het werk te zullen komen. “Wat belemmert u?” vroeg mr. Rentema hem. “Mijn seksuele voorkeur.” Rentema: “Dat heeft toch niets met werk te maken?” Hunefeld: “Blijkbaar wel.” Daarop gaf de rechter hem het advies erover te zwijgen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.