Logo
  • Nieuws
  • 18 december 2020
  • Bron: Visma | Raet

Zorgmedewerker verdient in 2021 netto 4,29 euro minder dan ambtenaar of leraar

Zorgmedewerkers met een modaal inkomen (2.816 euro per maand) kunnen in 2021 rekenen op een netto salarisstijging van 37,12 euro. Dit is een stijging van 1,77 procent ten opzichte van het netto salaris in 2020. Zorgmedewerkers gaan er echter minder op vooruit dan ambtenaren en leraren. Het verschil bedraagt 4,29 euro per maand.

Beeld Zorgmedewerker verdient in 2021 netto 4,29 euro minder dan ambtenaar of leraar

Dit blijkt uit de definitieve berekeningen van HR-dienstverlener Visma | Raet naar aanleiding van de bekendmaking van de pensioenpremie van het ABP pensioenfonds (overheid & onderwijs) en Pensioenfonds Zorg & Welzijn. In de calculaties is rekening gehouden met de pensioenpremie, franchise en loonheffingen. Reiskostenvergoedingen of onregelmatigheidstoeslagen zijn buiten beschouwing gelaten.

Joke van der Velpen, kennismanager Wet- & Regelgeving bij Visma | Raet: “Naar aanleiding van de nieuwe pensioenpremie van de twee grootste pensioenfondsen (ABP en Zorg & Welzijn) hebben wij direct berekend wat de effecten zijn op de netto salarissen voor de betreffende medewerkers (overheid, onderwijs en zorgpersoneel). Opvallend is dat zorgmedewerkers er minder hard op vooruitgaan dan ambtenaren en leraren. Dit komt doordat de pensioenpremie voor medewerkers die vallen onder het Pensioenfonds Zorg & Welzijn harder gaat stijgen in vergelijking met het ABP Pensioenfonds in 2021.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.