Logo
  • Nieuws
  • 23 juni 2008
  • Arzu Kokeng

Met telewerk verstevigt werkgever voet op arbeidsmarkt

Wilt u uw positie op de arbeidsmarkt verstevigen? Denk dan eens aan het aanbieden van telewerk. Met het aanbieden van telewerk verstevigt u uw voet op de arbeidsmarkt. Dat wijst een onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen uit.

Beeld Met telewerk verstevigt werkgever voet op arbeidsmarkt

Uit het onderzoek blijkt ook dat de vraag naar telewerken nog steeds groter is dan het feitelijke gebruik. Maar 14% van de grote, private organisaties heeft een formeel telewerkbeleid en in 55% wordt telewerken slechts informeel toegestaan.

 

Mede doordat werkgevers nu kampen met personeeltekorten, herleeft de aandacht voor telewerken. Wist u dat een studie van vakcentrale FNV aantoont dat ongeveer 1.5 miljoen vrouwen, die nu thuis zitten en/of onbetaald werk doen, heel graag zouden willen werken als werkgevers flexibeler arbeidsvoorwaarden zouden hanteren?

 

Tip

Er zijn fiscaliteiten die het voor werkgevers en werknemers aantrekkelijker maken om te gaan telewerken. Lees meer hierover in Flexibel Belonen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.