Logo
  • Nieuws
  • 26 augustus 2020

HR Podcast: vakgenoten over HR Analytics

In de HR Podcast geven we je elke twee weken inzichten in spannende innovaties die op allerlei manieren gevolgen hebben voor HR. Hier een selectie op het gebied van HR Analytics.

Beeld HR Podcast: vakgenoten over HR Analytics

Randstad: Business impact maken met People Analytics

Ophalen van business vragen is het gebruikelijk startpunt voor datagedreven HR. Bij Randstad Groep bleek de omgekeerde benadering effectiever: de business eerst inzicht geven in begrijpelijke data, brengt vragen uit de business pas goed op gang. Toen kreeg people analytics grote impact.

Nicole Snijder, Manager People Analytics bij Randstad Groep Nederland, vertelt openhartig over haar ervaringen om met people analytics impact op de business te krijgen. Een ambitieus team en een gedegen roadmap bleken niet genoeg. De doorbraak kwam met vergelijkbare en begrijpelijke cijfers die managers tot aan de board op scherp zette.

Jumbo: Met 7 zekerheden van opinies naar datagedreven HR

Net als veel andere organisaties onderneemt Jumbo initiatieven om van opinies en buikgevoel naar een meer fact based HR-beleid te komen. Aan de hand van 7 zekerheden heeft Jumbo daarin grote stappen gezet. De bekende supermarktketen met meer dan 80.000 medewerkers en ruim 8 miljard euro omzet, is een omvangrijk programma gestart voor de implementatie van datagedreven besluitvorming in HR.

Hedwig Klarenbeek, Manager HR Analytics & Services, vertelt hoe Jumbo dat aanpakt en wat HR-vakgenoten daarvan kunnen leren.

NS: Effectieve verzuiminterventies met data van derden

Alle organisaties hebben met verzuim te maken en proberen dat met tal van maatregelen te beperken. Maar zijn die interventies wel effectief? En hoe weet je dat? De Nederlandse Spoorwegen proberen daar op een bijzondere manier antwoord op te vinden, waarbij de data van externe leveranciers de hoofdrol spelen.
Jean-Paul Lucassen, People Analytics Lead bij de Nederlandse Spoorwegen vertelt over People Analytics, bijzondere uitkomsten van verzuimanalyses én het onderzoek naar de effectiviteit van verzuiminterventies. Hoe heeft hij externe leveranciers overgehaald om hun data ter beschikking te stellen? En kan dat allemaal wel volgens de privacy-wetgeving?

De HR Podcast is een initiatief van HR Academy en HR Praktijk en gaat over innovaties met impact op HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.