Logo
  • Nieuws
  • 30 januari 2020

De HR Podcast – Afl. 12 Randstad: Business impact maken met people analytics

Ophalen van businessvragen is het gebruikelijk startpunt voor datagedreven HR. Bij Randstad Groep bleek de omgekeerde benadering effectiever: de business eerst inzicht geven in begrijpelijke data, brengt vragen uit de business pas goed op gang. Toen kreeg people analytics grote impact.

Beeld De HR Podcast – Afl. 12 Randstad: Business impact maken met people analytics

In aflevering 12 van de HR podcast vertelt Nicole Snijder, Manager People Analytics bij Randstad Groep Nederland, openhartig over haar ervaringen om met people analytics impact op de business te krijgen. Een ambitieus team en een gedegen roadmap bleken niet genoeg. De doorbraak kwam met vergelijkbare en begrijpelijke cijfers die managers tot aan de board op scherp zetten.

De HR Podcast is een initiatief van HR Academy en HR Praktijk en gaat over innovaties met impact op HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen. Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

HR Academy - Kennis op niveau! HR Academy is er speciaal voor HR-professionals en functionarissen met personeelsverantwoordelijkheid. Want we hebben ons helemaal gespecialiseerd in kennisopleidingen op het gebied van human resources management. We weten hoe breed dat speelveld is en we kennen de veelheid aan onderwerpen waarvan je op de hoogte moet zijn. Daarom helpt HR Academy je om in jouw dagelijkse praktijk effectief te zijn en te groeien in je vak. Daarvoor bieden we je hoogwaardige opleidingen om je kennis op niveau te brengen én te houden. Van wet- en regelgeving tot strategie en beleid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.