Logo
  • Nieuws
  • 14 november 2012
  • Siem Kannekens

Meer aandacht voor individuele voorkeuren medewerkers

Werkgevers besteden steeds meer aandacht aan de individuele voorkeuren van werknemers, zoals verdere flexibilisering van werktijd en werkplek. Daarnaast investeren de werkgevers meer in de ontwikkel- en groeimogelijkheden van werknemers.

Beeld Meer aandacht voor individuele voorkeuren medewerkers

Dat blijkt uit het Nationaal Beloningsonderzoek 2012 van HR-adviesbureau Human Capital Group. Aan het onderzoek hebben 165 organisaties deelgenomen.

Behouden beste werknemers

Juist nu in veel organisaties hetzelfde werk met minder mensen moeten doen, wordt er in immateriële zaken geïnvesteerd om de beste werknemers te behouden. De onderzoekers zien dat in organisaties veel creatieve oplossingen worden bedacht om met beperkte middelen een aantrekkelijke werkgever te blijven.

“Het imago van het bedrijf, de manier waarop leiding wordt gegeven en de carrièremogelijkheden krijgen meer aandacht dan ooit. Salaris is veel minder een issue, het hebben van een leuke baan bij een goede werkgever staat voorop”, aldus de onderzoekers.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.