Logo
 • Achtergrond
 • 12 februari 2020
 • Sascha Becker & Wenda Bolink

7 tips om te bouwen aan de ultieme employee journey

De juiste talenten die voor uw organisatie kiezen. Medewerkers die met passie bijdragen aan het succes van de organisatie. En oud-medewerkers die nog steeds fan zijn. Dat levert een optimale employee journey u allemaal op. Leg met deze 7 tips een stevig fundament hiervoor.

Beeld 7 tips om te bouwen aan de ultieme employee journey
 1. Zorg voor een heldere visie op talent. Op basis van de organisatiestrategie en de visie op inclusiviteit en diversiteit formuleer je een duidelijke purpose, doel en belofte richting (potentiële) medewerkers.
   
 2. Easy-to-deal-with HR. Zorg voor relevante en moderne HR-dienstverlening gedurende de gehele employee journey, met (HR-)tools die toegankelijk en betrouwbaar zijn en gemakkelijk in gebruik.
   
 3. Zorg dat salaris en arbeidsvoorwaarden op orde zijn. Maak de belofte die je doet als organisatie, ook waar in je voorwaarden en personaliseer deze waar mogelijk.
   
 4. Draag zorg voor een goed ingerichte werkplek, inclusief goed werkende IT-systemen die medewerkers faciliteren om optimaal te kunnen presteren.
   
 5. Faciliteer een effectieve interne communicatiestructuur. Maak gebruik van moderne communicatiemiddelen, inclusief een toegankelijk digitaal platform waarop medewerkers content kunnen delen en actief de dialoog kunnen aangaan rond relevante onderwerpen.
   
 6. Ontwikkel een passende leiderschapsvisie en implementeer een bijbehorende leiderschapsstijl gericht op het optimaal benutten van het aanwezige talentpotentieel, talentontwikkeling en het waarmaken van ambities van het individu en de organisatie.
   
 7. Zorg voor een heldere visie op gedragsverandering. Werk aan de volgende vier zaken om een andere mindset en bijbehorend gedrag te realiseren: 1. een duidelijk verhaal 2. optimale inzet van systemen 3. kennis en kunde 4. rolmodellen binnen de organisatie.
HR Academy - Kennis op niveau! HR Academy is er speciaal voor HR-professionals en functionarissen met personeelsverantwoordelijkheid. Want we hebben ons helemaal gespecialiseerd in kennisopleidingen op het gebied van human resources management. We weten hoe breed dat speelveld is en we kennen de veelheid aan onderwerpen waarvan je op de hoogte moet zijn. Daarom helpt HR Academy je om in jouw dagelijkse praktijk effectief te zijn en te groeien in je vak. Daarvoor bieden we je hoogwaardige opleidingen om je kennis op niveau te brengen én te houden. Van wet- en regelgeving tot strategie en beleid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.