Logo
  • Nieuws
  • 6 mei 2021
  • Bron: ISBW

Ruim een vijfde (21%) managers van mening dat team te veel werkt

Het merendeel van de managers maakt zich tijdens het thuiswerken geen zorgen over de productiviteit van zijn medewerkers. Slechts 15 procent controleert regelmatig of medewerkers wel daadwerkelijk aan het werk zijn. Ruim een vijfde (21%) is zelfs van mening dat zijn team te veel werkt.

Beeld Ruim een vijfde (21%) managers van mening dat team te veel werkt

Dit blijkt uit de ManagementScore van ISBW, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland. Een kleine groep gaat het managen op afstand wat minder goed af. Zo geeft 14 procent aan de controle in zijn managementrol te zijn verloren tijdens het thuiswerken. Ook heeft 16 procent zijn medewerkers het afgelopen jaar nauwelijks gesproken door de coronacrisis.

Coachen en organiseren blijven belangrijk

De coronacrisis lijkt de managementstijl van managers niet aanzienlijk te hebben veranderd. Managers zien zichzelf sinds de coronacrisis voornamelijk als een coachende manager (48%), gevolgd door het zijn van een organiserende manager (27%). Het zijn van een leidende (14%) en ondernemende manager (10%) is minder populair. Dit was voor de coronacrisis ook zo. Werkend Nederland lijkt hier min of meer hetzelfde over te denken. Uit Het Nationale Management Onderzoek van opleider ISBW blijkt dat werkenden hun managers vooral als coachend (35%) en organiserend (26%) bestempelen. Minder vaak zien ze hun managers als een ondernemende (22%) of leidende manager (17%).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.