Logo
  • Nieuws
  • 7 augustus 2019
  • Bron: ONVZ

Pieter van den Hoogenband op zoek naar Vitaalste Bedrijf van Nederland

Wat zijn de 50 Vitaalste Bedrijven van Nederland? Voor de zevende keer gaat olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband op zoek naar bedrijven die het meest investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Want vitale bedrijven zijn succesvollere ondernemingen en presteren op lange termijn beter. De lijst van de 50 Vitaalste Bedrijven van Nederland wordt in november gepresenteerd.

Beeld Pieter van den Hoogenband op zoek naar Vitaalste Bedrijf van Nederland

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband zet zich al jaren in om gezondheid op de werkvloer te verbeteren. Vorig jaar riep hij Lightweight Containers uit Den Helder uit tot Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Volgens de jury blinkt het verpakkingsbedrijf uit in het vooropstellen van doelen, teams en processen, in plaats van hiërarchische structuren. Zo doet elke medewerker een test die inzicht geeft in zijn of haar rol, persoonlijkheid en positie binnen het team. Daarnaast is er bijvoorbeeld een moderne fitnessruimte waar medewerkers gratis gebruik van maken en heeft het bedrijf een antirookbeleid.

Net Vitality Score

Bedrijven, van mkb’er tot multinational, kunnen zich aanmelden op vitaalstebedrijf.nl. Medewerkers van deelnemende bedrijven vullen een organisatie energie scan in, die leidt tot een score; de zogenoemde Net Vitality Score (NVS)™ van Lifeguard.
Met deze NVS komt de Top 50 Vitaalste Bedrijven van Nederland tot stand. Het is uiteindelijk aan de jury om een winnaar te kiezen: Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2019. De jury bestaat naast Van den Hoogenband onder meer uit universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij Louise Gunning en hoogleraar Psychologie Wilmar Schaufeli.

Top 50

“Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn ongelooflijk belangrijk”, stelt Van den Hoogenband. “Niet alleen voor sporters, maar juist ook voor bedrijven. Want ondernemingen waar oog is voor het welbevinden van medewerkers, zijn succesvoller. Dat gaat verder dan gratis fruit en een sportabonnement. Het gaat bijvoorbeeld ook om een goede werk-privébalans, omgaan met stress en om het stimuleren van mobiliteit op de arbeidsmarkt. Met de Top 50 Vitaalste Bedrijven zetten we organisaties die vooroplopen in het zonnetje, zodat zij een voorbeeld kunnen zijn voor anderen.”

Eind november is de top 50 bekend en zal de nummer één extra in het zonnetje worden gezet. Alle 50 toppers mogen daarna een jaar lang het keurmerk ‘Vitaal Bedrijf 2019’ dragen. 

Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is een initiatief van zorgverzekeraar ONVZ en MKB-Nederland, in samenwerking met Lifeguard en Intermediair.

 

Producttips

Ook interessant

Vitaliteit, zo maak je er werk van
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.