Logo
  • Blog
  • 15 april 2021

Maak Mentaal Verzuim bespreekbaar

Het bewust maken, benoemen, zichtbaar maken en bespreekbaar maken van Mentaal Verzuim is de enige geloofwaardige weg om véél sneller tot een écht vitale, mentaal schone(re) en sterke(re) organisatie te komen. Met de snelst realiseerbare cultuuromslag waarin mensen elkaar versterkend willen, kunnen en durven bijsturen om het juiste goed te doen.

Het artikel Mentaal Verzuim vreet (véél meer dan) energie maakt de hoeveelheid potentieel en energie zichtbaar die in organisaties en bedrijven - onzichtbaar voor management - verloren gaat als gevolg van Mentaal Verzuim. Een zelfbeschermingsmechanisme van goedwillende mensen die afhaken in mentale arbeidsomstandigheden waarin zij geen invloed meer voelen.

Een niet eerder zo pijnlijk duidelijk gemaakt fenomeen waar onmacht, veel emoties e.a. gevoeligheden onder spelen waar zowel leidinggevenden als hun medewerkers last van hebben. Omdat mensen hiermee elkaar in de weg zitten, elkaar overbelasten en elkaar energie afnemen. Hierin ligt de echte hoofdoorzaak van toenemende overbelasting, werkdruk, werkstress en energieverlies!

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.