Logo
  • Blog
  • 19 december 2012

het vertaalprobleem in de bv Nederland

Duurzame inzetbaarheid is een thema waar ik veel projecten in gedaan heb in diverse branches . Mij valt de bloedarmoede op in het denken in onze organisaties .Ik heb het dan over de kunst van het kunnen vertalen van talenten in diverse rollen en werkzaamheden.

We denken nog net niet, dat we geboren zijn om slechts een functie bij een bedrijf te vervullen , maar  het scheelt niet veel!  We hebben een groot vertaalprobleem in Nederland en ik ben benieuwd of en ook wie nu bezig is met concrete projecten om mensen hierbij te helpen in een vroeg stadium. Dus niet als ze al in gedwongen mobiliteit zitten. Het wordt tijd want mensen zullen steeds vaker in hun carriere 4-5 grotere switches moeten gaan maken.   Neem nu bijvoorbeeld  het "backoffice werk" eigenlijk heeft de BV nederland daar in alle sectoren een probleem want dit werk wordt of door clienten zelf gedaan of het is niet meer nodig. Maar de grootste groepen medewerkers bij veel bedrijven heeft dit profiel en die zijn echt nog niet bezig met deze verandering die op hen afkomt. We kunnen struissvogel tactiek spelen, maar deze mensen komen binnen nu en 5 jaar in de gevarenzone..... wat gaan we doen. Hoe gaat HR deze change in loopbaandenken helpen versnellen ?

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.