Logo
  • Nieuws
  • 19 augustus 2020
  • Bron: Nu.nl

Werkgevers: zelfde fiscale behandeling thuiswerken als werken op kantoor

De vraag of werkgevers meer zouden moeten doen voor de thuiswerkende werknemer komt steeds meer naar voren. Zeker nu het dringende advies is om ook na 1 september zoveel mogelijk thuis te werken. Werkgevers willen wel, maar dan moeten dezelfde regels gelden als op kantoor zo laat een woordvoerder van AWVN aan Nu.nl weten.

Beeld Werkgevers: zelfde fiscale behandeling thuiswerken als werken op kantoor

De thuiswerkplek kan beter gefaciliteerd worden. De vergoedingen die onder de werkkostenregeling vallen zijn echter vaak al vergeven. Alles  boven het vrijgestelde bedrag wordt de werkgevers dan te duur. Koffie of thee vergoeden die de werknemer thuis consumeert valt eigenlijk ook onder bedrijfskosten aldus de werkgeverswoordvoerder. Als dezelfde regels als op kantoor zouden gelden, kan de werkgever deze kosten ook vergoeden.

Volgens coördinator arbeidsvoorwaarden Peter de Jong van vakbond CNV is het nu wel het moment dat werkgever en werknemer in gesprek gaan over hoe het nu verder moet met het thuiswerken nu er geen einddatum meer wordt genoemd. De thuiswerkplek moet voldoen aan de arbo-eisen. Als de werkgever hier niet in kan voorzien, moet de werknemer op kantoor kunnen komen, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.

Ook vakbond FNV wil met de werkgevers om tafel om te zien of afspraken kunnen worden gemaakt voor thuiswerkregelingen. Wat het CNV betreft moet het dan niet gaan over geld maar over de benodigde voorzieningen. Daarna is het zaak te kijken wat het kost en wie dat betaalt. De werkgever heeft daarvoor sowieso de reiskostenvergoeding als budget voor eventuele kosten aldus De Jong.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.