Logo
  • Nieuws
  • 28 februari 2008
  • Mariel Hovemann

Twee lichter werken-projecten vallen in de prijzen

Twee Nederlandse projecten voor lichter werk hebben een prijs gekregen van het EU-agentschap voor veilig en gezond werk.

Beeld Twee lichter werken-projecten vallen in de prijzen

Van de EU-werknemers klaagt 25 procent over rugpijn en 23 procent over spierpijn. Om dit tegen te gaan wil het EU-agentschap projecten om zwaar werk te verlichten aanmoedigen. In totaal reikte het negen prijzen uit. Twee daarvan gingen naar Nederlandse initiatieven.

 

De stad Delft kreeg een prijs omdat zij haar veertig stratenmakers betere apparaten en training in tiltechnieken heeft gegeven waardoor het ziekteverzuim 3,9 procent daalde.

 

De tweede prijswinnaar is Dycore. Deze vloerenfabrikant kreeg een prijs omdat werknemers geen blokken van 25 kilo meer hoeven te slepen dankzij een nieuw ontwerp dat houten pallets overbodig maakt.

 

Preventief verzuimbeleid

Meer over het opstellen van een Risico-inventarisatie en –evaluatie compleet met plan van aanpak leest u in In 6 stappen naar een gestructureerd arbozorgsysteem.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.