Logo
  • Nieuws
  • 9 december 2020
  • Bron: Klop Innovations

Slechts helft werknemers kan 1,5 meter afstand houden op werkplek

Slechts 51,5 procent van de werknemers is in staat om de hele werkdag 1,5 meter afstand van collega’s te houden. Meer dan de helft (55 procent) bevindt zich liever niet langer dan vijftien minuten in een afgesloten ruimte zonder luchtzuivering. Acht op de tien werknemers ziet luchtzuivering bovendien als essentiële maatregel om de verspreiding van het coronavirus in binnenruimtes tegen te gaan.

Beeld Slechts helft werknemers kan 1,5 meter afstand houden op werkplek

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Klop Innovations onder ruim 1.000 Nederlanders die in loondienst zijn. Om beschermd te zijn tegen het coronavirus in binnenruimtes, verkiest bijna de helft (47,3 procent) van werkend Nederland goed gezuiverde lucht boven een vaccinatie; 1,5 meter afstand houden en goede luchtzuivering worden als meest effectieve manieren gezien om een besmetting met het coronavirus in binnenruimtes te voorkomen. Beiden scoren een 7,6 op een schaal van 10.

De top drie wordt afgesloten door veelvuldig handen wassen, met een score van een 7,3. Het dragen van een mondkapje en de aanwezigheid van spatschermen komen minder goed uit de bus. Met respectievelijke scores van een 5,9 en een 6,2 zien werknemers dit als een stuk minder effectieve maatregelen om een besmetting te voorkomen.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.