Logo
  • Nieuws
  • 12 juni 2008
  • Arzu Kokeng

Informeer uw personeel over het rookverbod

51 procent van het horecapersoneel is niet door de werkgever gebriefd over wat zij wel of niet mogen doen als gasten het rookverbod dat op 1 juli ingaat negeren. Dat blijkt uit onderzoek dat FNV Horecabond heeft laten uitvoeren onder 1335 horecawerknemers, zo meldt zibb.nl

Beeld Informeer uw personeel over het rookverbod

Uit het onderzoek blijkt dat 40 procent van het personeel wil dat horecawerknemers getraind worden in omgang met mensen die toch willen roken. Op de vraag hoe de horecamedewerker denkt de gast te laten stoppen met roken, antwoordt meer dan de helft dat dat lukt door de manager erbij te halen. Drie op de tien ondervraagden zegt dat het beter is de gast uit de zaak te verwijderen.

 

De vakbond roept de werkgevers op hun personeel zo snel mogelijk te informeren en te instrueren over hun rookbeleid om ongewenste situaties tegen te gaan. Als het voor het personeel niet geheel duidelijk is wie welke stappen mag zetten, ontstaat er ruimte voor discussie en dat is niet gewenst, stelt de bond.

 

 

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.