Logo
  • Nieuws
  • 27 maart 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Houdt u een oogje op uw medewerkers?

Volgens het weekblad Stern zouden een aantal Duitse filialen van supermarktketen Lidl het eigen magazijnpersoneel stelselmatig met camera's hebben begluurd en afgeluisterd. Lidl zou onder meer hebben gekeken naar de frequentie van toiletbezoek en naar mogelijke liefdesverhoudingen op de werkvloer, zo meldt Zibb.nl.

Beeld Houdt u een oogje op uw medewerkers?

De deelstaat Baden-Württemberg, de thuisbasis van de concerncentrale, doet onderzoek naar de veronderstelde ‘beroving van de rechten van de werknemers’.

 

Lidl heeft tegenover het Duitse persbureau DPA toegegeven dat het personeel mogelijkerwijs in enkele filialen met bewakingscamera's geobserveerd werd. Twee ingeschakelde detectivebureaus zouden volgens een directielid de opdracht hebben gekregen om met behulp van camera's vooral diefstal van voorraden te onthullen. Het was volgens de bestuurder niet de bedoeling om personeel te bespioneren.

 

Alle 1.200 Duitse Lidl-vestigingen zullen worden onderworpen aan een interne inspectie om te kunnen beoordelen of er inderdaad fouten zijn gemaakt. Het is de vraag of de discounter hiermee zijn kwalijke sociale reputatie kan uitdeuken.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.