Logo
  • Nieuws
  • 2 maart 2016
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Manutan

42 Procent van de werknemers zou zichzelf niet laten thuiswerken

Ruim 40 procent van de Nederlanders zou zichzelf niet laten thuiswerken. Afleiding en een slechte inrichting van de thuiswerkplek dragen daaraan bij. Dat blijkt uit onderzoek van Manutan naar de efficiëntie op de werkvloer.

Beeld 42 Procent van de werknemers zou zichzelf niet laten thuiswerken

De helft van de thuiswerkers is weleens afgeleid tijdens het werk. Eén op de tien zelfs regelmatig tot vaak, zo blijkt uit het onderzoek onder 1000 werknemers in verschillende leeftijdscategorieën, werkzaam bij kleine, middelgrote en grote bedrijven in Nederland. De meest genoemde afleidende factoren zijn: huishoudelijke werkzaamheden (27 procent), de kinderen (20 procent) en mijn partner (13 procent). Huishoudelijke werkzaamheden zijn overigens voor zowel mannen (25 procent) als vrouwen (31 procent) de meest genoemde reden. De partner blijkt vooral voor mannen een flinke afleidingsbron (15 procent, tegenover 6 procent van de vrouwen). Verder worden de tv en herrie bij de buren nog genoemd als productiviteitskillers.

Slechte kwaliteit werkplek

Volgens de Arbowet is de werkgever verantwoordelijk voor de inrichting van de thuiswerkplek. Geeft 62 procent van de ondervraagde werknemers aan dat de thuiswerkplek niet ergonomisch is ingericht.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.