Logo
  • Achtergrond
  • 14 februari 2022
  • Bron: Arboportaal | ministerie van SZW

Wegwijzer Seksuele Intimidatie

Om het slachtoffer, de omstanders en de leidinggevende/HR-medewerker te helpen bij het (h)erkennen van seksuele intimidatie en hun handvatten te geven om seksuele intimidatie op het werk aan te pakken heeft TNO in opdracht van het ministerie van SZW de Wegwijzer Seksuele Intimidatie op het werk opgesteld.

De wegwijzer leidt je in drie stappen naar een passende aanpak van seksuele intimidatie.

Wegwijzer Seksuele Intimidatie

Praktijkcase - Hoe Odin haar beleid op grensoverschrijdend gedrag in de praktijk brengt

Odin telt bijna 800 medewerkers die verspreid over 30 locaties aan het werk zijn. Je kunt er vanuit gaan dat er – net als in de maatschappij – altijd wel ergens in de organisatie sprake is van grensoverschrijdend gedrag. De uitdaging is dat je er actief aan werkt dat de grenzen duidelijk zijn en dat er ruimte wordt ervaren om ongewenst gedrag bespreekbaar te maken. Zodat je tijdig kunt ingrijpen en bijsturen en het niet uit de hand loopt. Zodat iedereen, zowel medewerkers als leidinggevenden, zich veilig kunnen voelen. Voorzitter en Directielid van Coöperatie Odin Merle Koomans van den Dries laat tijdens het online event Grensoverschrijdend gedrag in organisaties. Nu aanpakken! zien hoe zij bij Odin actief hun beleid op grensoverschrijdend gedrag zichtbaar hebben gemaakt en houden.

 

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.