Logo
  • Nieuws
  • 9 mei 2008
  • Lesley Moonen

Werkkleding soms toch belast

Een werkgever kan zijn werknemer onbelast kleding verstrekken als aan bepaalde voorschriften is voldaan. Die voorwaarden moeten dan wel streng worden nageleefd, zo blijkt uit verschillend juridische uitspraken.

Beeld Werkkleding soms toch belast

Het belangrijkste voorschrift is dat de kleding uitsluitend is geschikt om tijdens het werk te dragen en/of is voorzien van één of meer duidelijk zichtbare logo’s met een oppervlakte van minimaal 70 vierkante centimeter.

 

Associatie met bedrijf

Uit jurisprudentie is op te maken dat het logovereiste voor ieder afzonderlijk kledingstuk geldt. Het argument van een werkgever dat zijn werknemers verplicht zijn de kleding tijdens het werk te dragen, is niet steekhoudend. Het gaat erom dat de kleding geassocieerd wordt met het bedrijf.

 

Als de kleding zo fraai is dat deze niet te onderscheiden is van vrijetijdskleding, dan wordt aan dit vereiste niet voldaan. Mocht u twijfelen, dan is het raadzaam om te overleggen met de Belastingdienst.

 

In het Handboek Belonen vindt u een handig schema voor het verstrekken van bedrijfskleding inclusief voorbeelden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.