Logo
  • Nieuws
  • 29 februari 2008
  • Mariel Hovemann

‘Verplicht werkgever niet om 65+’er in dienst te houden’

Werkgeversorganisatie AWVN is geen voorstander van het voorstel van Regiegroep GrijsWerkt om werkgevers wettelijk te verplichten werknemers die dat wensen, in dienst te houden. Werkgever en werknemer kunnen zelf samen bepalen of iemand langer blijft werken. Als de werkgever er geen heil in ziet, werkt het niet aldus de werkgevers.

Beeld ‘Verplicht werkgever niet om 65+’er in dienst te houden’

De regiegroep GrijsWerkt stelde onlangs voor werknemers een wettelijk recht te geven op langer doorwerken. Die verplichting voor werkgevers gaat de werkgeversorganisatie echter te ver. Zij voeren aan dat de 65-plusser die doorwerkt, dit meestal niet voor het geld doet, maar vooral omdat zij betrokken willen blijven bij de maatschappij en hun bedrijf. Zoals onlangs uit een onderzoek van TNO onder werkende 65-plussers bleek. Geld komt voor hen pas op de zesde plaats.

 

“Een slimme werkgever regelt zijn zaken”, stelt Lars Doyer, juridisch adviseur bij AWVN. “Die spreekt af of de functie na het 65e jaar hetzelfde blijft of verandert, en welk loon daarbij hoort. Biedt hij een contract voor bepaalde tijd aan, dan moet hij nog wel oppassen zich niet schuldig te maken aan leeftijdsdiscriminatie.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.