Logo
  • Opinie
  • 3 april 2014

Vakantieperiode en personeel

De favoriete tijd van het jaar voor werknemers geeft vaak een drukke periode voor ondernemers. Veel ondernemers zijn al vroeg in het jaar bezig om de vakantieplanning rond te krijgen. Soms lukt het met eigen personeel, maar vaak moeten vakantie- en/of tijdelijke krachten worden aangenomen. Voor deze groep medewerkers moet alles ook netjes geregeld zijn, van arbeidsovereenkomst tot loonstrookje en het uitbetalen van reserveringen.

(jonge) Studenten zijn vaak de ideale vakantiewerker. Inkomen is dé motivatie en tijd hebben zij genoeg. Net afgestudeerd willen ze voor de vakantieperiode begint al voor u beginnen. Voor jongeren tot en met achttien jaar gelden wel specifieke regels qua arbeidstijden. U kunt dus niet zomaar iedereen op elke dag acht uur inzetten. Op persoonality.nl/vakantiekrachten vindt u hierover meer informatie. 

Risico's flexibele 0-urencontracten

Werkt u vaker met tijdelijke (oproep)krachten?

Ook dan is een juiste arbeidsovereenkomst van belang. Het gebeurt nog vaak dat een medewerker zonder arbeidsovereenkomst werkt. Er is dan automatisch sprake van een contract voor onbepaalde tijd, wat voor u onverwachte (financiële) verplichtingen met zich mee kan brengen. Ook de veelgebruikte 'flexibele 0-urencontracten' waarin u denkt alles goed geregeld te hebben, brengen verplichtingen en onverwachte risico’s met zich mee.

Om ongewenste verrassingen te voorkomen is het raadzaam om in gesprek te gaan met een betrouwbare payrollorganisatie. U kunt voor meer informatie over payroll en de voordelen voor uw organisatie kijken op www.persoonality.nl of bellen met 055 580 59 00.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.