Logo
  • Nieuws
  • 6 mei 2021
  • Bron: Nu.nl

Steeds meer afspraken over thuiswerken als arbeidsvoorwaarde

Thuiswerken staat bovenaan de lijstjes bij het cao-overleg. Zowel bij werkgevers als werknemers. Maar niet alleen in de cao’s. Ook via de or worden hierover afspraken gemaakt zo blijkt uit onderzoek door AWVN.

Beeld Steeds meer afspraken over thuiswerken als arbeidsvoorwaarde

Op verzoek van Nu.nl zocht de werkgeversvereniging uit in hoeveel cao’s thuiswerken als arbeidsvoorwaarde voorkomt. Waar vorig jaar in 8 procent van de cao’s iets was opgenomen over thuiswerken, is dat percentage opgelopen naar 31 procent.

Thuiswerkvergoeding

Wat wordt opgenomen verschilt. Een gemene deler is de thuiswerkvergoeding. Volgens woordvoerder Jannes van der Velde gaan de meeste partijen mee in de Nibud-berekening van circa 2 euro per dag.
De fiscale aftrekbaarheid van deze vergoeding is nog wel een struikelblok aldus Van der Velde. De woon-werkvergoeding komt daarvoor nu nog in aanmerking, maar deze eindigt per 1 juli. De AWVN ziet daar graag iets anders voor terugkomen.

Moeten we arbeidsvoorwaarden laten mee-ademen met de situatie waarin bedrijven en sectoren zich in bevinden? En hoe pak je dat aan? Het congres Arbeidsvoorwaarden 2021, dat in samenwerking met de AWVN wordt georganiseerd, geeft inzicht in hoe organisaties dit kunnen bereiken. 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.