Logo
  • Nieuws
  • 5 juli 2022
  • Bron: Visma | Raet

Kwart werkenden geen idee of arbeidsvoorwaarden door de jaren heen gewijzigd zijn

Bijna één op de drie werkenden (32%) heeft hun baan opgezegd voordat zij hun arbeidsovereenkomst bij de nieuwe werkgever tekenden. Ook bij functieveranderingen binnen hetzelfde bedrijf gebeurt dit regelmatig: 33 procent begon aan de nieuwe functie zonder een nieuw contract te tekenen. Per 1 augustus mag dit niet meer.

Beeld Kwart werkenden geen idee of arbeidsvoorwaarden door de jaren heen gewijzigd zijn

HR-dienstverlener Visma | Raet voerde naar aanleiding van de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden onderzoek uit onder 1.250 werkenden. De wet gaat per 1 augustus 2022 in. In deze wet is onder andere vastgelegd dat werkenden binnen zeven werkdagen na mondelinge overeenkomst, hun arbeidsovereenkomst schriftelijk moeten ontvangen. In dezelfde wetgeving staat ook dat elke wijziging in de arbeidsvoorwaarden bij bestaande dienstverbanden uiterlijk op de dag dat de wijziging ingaat, schriftelijk bevestigd moeten worden aan werknemers.

Arbeidsvoorwaarden zijn onbekend bij medewerker

Dat de wijzigingen in arbeidsvoorwaarden schriftelijk moeten worden medegedeeld, lijkt voor veel werkenden een welkome wet. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat een kwart (26%) van de werkenden geen idee heeft of zijn arbeidsvoorwaarden door de jaren heen gewijzigd zijn. Überhaupt weten wat de huidige arbeidsvoorwaarden zijn, is voor een deel van de werkenden een uitdaging. Twaalf procent van de werkenden heeft namelijk geen idee waar ze hun arbeidsvoorwaarden kunnen vinden. De arbeidsvoorwaarden opvragen bij de werkgever is voor velen ook niet vanzelfsprekend: een kwart (24%) voelt zich bezwaard wanneer zij dit moeten doen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.