Logo
  • Nieuws
  • 31 maart 2023
  • Bron: EIB

Klimaatimpact werkgever belangrijk voor 2 op 3 jongere werknemers bij kiezen van een baan

69 procent van de Nederlanders tussen 20 en 29 jaar beschouwt de gevolgen voor het klimaat van toekomstige werkgevers als een belangrijke factor bij het zoeken naar een baan. Voor 13 procent is de klimaatimpact zelfs een topprioriteit. Dit blijkt uit de Klimaatenquête 2022-2023 van de Europese Investeringsbank (EIB).

Beeld Klimaatimpact werkgever belangrijk voor 2 op 3 jongere werknemers bij kiezen van een baan

In totaal zegt 55 procent van alle ondervraagde Nederlanders dat het belangrijk is dat toekomstige werkgevers prioriteit geven aan duurzaamheid. Dat is 7 procentpunten onder het EU-gemiddelde van 62 procent, maar dicht bij het percentage in België (52 procent) en Duitsland (56 procent)). Voor 11 procent van de respondenten is het zelfs een prioriteit. Deze meerderheid geldt voor het hele politieke spectrum en voor alle inkomensniveaus.

Aan de jaarlijkse Klimaatenquête van de Europese Investeringsbank deden dit keer 28.000 respondenten in 30 Europese landen mee. De Klimaatenquête heeft tot doel het bredere debat over houdingen en verwachtingen ten aanzien van klimaatactie te voeden.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.