Logo
  • Nieuws
  • 13 februari 2008
  • Mariel Hovemann

Ruim helft werknemers is meer dan alleen collega

Meer dan de helft (51 procent) van de werknemers zegt ooit in zijn loopbaan een relatie te hebben gehad met een collega. Daarvan geeft 27 procent toe dat dit meer dan vijf keer is gebeurd. Dit blijkt uit de enquête naar kantoorromances van JobbingMall.nl onder ruim 420 werknemers.

Beeld Ruim helft werknemers is meer dan alleen collega

Uitgesplitst naar leeftijdsgroep blijkt dat werknemers van 45 tot 54 jaar het vaakst (62 procent) aangaven tijdens hun loopbaan een relatie te hebben gehad met een collega. Voor werknemers tussen de 35 en 44 jaar was dit het minst vaak (46 procent) het geval.

 

Zelfde functieniveau

Werknemers gaan niet alleen uit met collega's op hetzelfde functieniveau. 41 procent van de werknemers gaf toe een relatie te hebben gehad met iemand die een hogere functie bekleedde binnen de organisatie.

99 procent van de werknemers gaf aan dat hun relatie met iemand van het werk op geen enkele wijze een gunstige invloed op hun carrière had gehad.

 

Geen geheim

"Het lijkt erop dat relaties op kantoor steeds acceptabeler worden. 93 procent van de werknemers zegt namelijk dat ze hun romances op het werk niet geheim hoeven te houden," aldus Wouter Goede, managing director van JobbingMall.nl. "Ongeacht hoe informeel de sfeer op kantoor is, het is belangrijk altijd zo professioneel mogelijk te blijven als je uitgaat met een collega en eventuele conflicten niet mee te nemen naar kantoor."

 

Uit de enquête bleek tevens dat 16 procent van de werknemers op dit moment met iemand samenwerkt met wie ze dit jaar best een relatie zouden willen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.