Logo
  • Nieuws
  • 29 februari 2008
  • Mariel Hovemann

‘Concurrentiebeding alleen nog voor sleutelfuctionarissen’

Werkgevers mogen werknemers niet langer standaard binden aan een concurrentiebeding. Alleen als duidelijk is dat de medewerker over speciale kennis beschikt of dat de werkgever op een speciale manier in de medewerker heeft geïnvesteerd mag dat nog. Dit meldt Zibb.nl.

Beeld ‘Concurrentiebeding alleen nog voor sleutelfuctionarissen’

Uit een onlangs gepubliceerde uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam blijkt dat een werkgever een werknemer niet aan een concurrentiebeding kan houden omdat partijen nu eenmaal een dergelijk beding zijn overeengekomen.

 

De werkgever moest van het gerechtshof duidelijk maken op welke bijzondere wijze hij in de opleiding van de betreffende werkneemster had geïnvesteerd. En bewijzen dat de werkneemster deze kennis bij een concurrent in zijn nadeel zou kunnen gebruiken.

 

De verwachting van Maarten van Gelderen arbeidsrechtadvocaat en oprichter van Ontslag.nl is dat door deze uitspraak werkgevers alleen nog maar sleutelfunctionarissen aan concurrentiebedingen gaan binden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.