HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Talent Management: vijf prioriteiten

De prio's om het gat te dichten tussen wat werkgevers doen om talent te managen en wat werknemers zelf denken.

Hoe technologie ons werk verandert: 5 trends

Werken verandert sneller dan ooit tevoren. Werkgevers die hun bedrijf effectief willen leiden en ontwikkelen moeten vijf overkoepelende trends in hun beleid betrekken.

HR-analytics: 8 stappen voor datagedreven HR-beleid

HR-analytics stelt HR beter in staat het werkplezier, de ontwikkeling en de prestaties van medewerkers te verhogen en de performance te verbeteren.
1
2
3

Actueel

 • Nieuws

  Werkgevers: we moeten digitale stress aanpakken

  In Frankrijk is een wet goedgekeurd die mailen na werktijd verbiedt en in Duitsland kregen werknemers van BMW al 2 jaar terug het recht onbereikbaar te zijn op bepaalde tijden. Werkgeversvereniging AWVN zegt nu ook dat het continu 'aan' staan een probleem kan vormen voor de gezondheid van werknemers zo meldt de NOS.

  26 mei 2016
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Opinie

  5 Bouwstenen voor een topteam

  Het meeste werk in organisaties wordt vandaag de dag door teams verzet. Succesvolle leiders zijn vrijwel altijd mensen die goed in teamverband kunnen werken. Maar wat zijn de basisvoorwaarden voor goedwerkende teams? Waarom zijn sommige teams succesvol en falen andere hopeloos? Hoe kun je een topteam opbouwen?
 • Nieuws

  Leaserijder is bereid tweedehands te rijden

  Twee derde van de Nederlandse leaserijders is bereid om tweedehands te rijden, als zij daardoor op bijtelling kunnen besparen. Dat meldt Athlon Car Leaseop basis van onderzoek van Multiscope.

  23 mei 2016
 • Nieuws

  Werknemers mkb krijgen veel vrijheid van leidinggevende

  Bijna 65 procent van de managers in het mkb biedt hun werknemers meer vrijheid dan structuur. Slechts 1 op de 3 leidinggevenden geeft de werknemers richtlijnen over de werkzaamheden en het uitvoeren van taken. Dit blijkt uit een analyse van Randstad Direct op basis van de organisatiecultuur van 156 Nederlandse mkb’ers.

  23 mei 2016
  Door: 
  Redactie HR Praktijk
 • Nieuws

  HR Analytics: het verschil tussen Patty Brard en Clairy Polak

  Zelfde geboortejaar en geboorteplaats, beiden presentatrice en zelfde jaarsalaris: Patty Brard en Clairy Polak. Als je alleen op basis van droge statistieken je talentmanagementbeleid bepaalt, kun je er flink naast zitten. Hoe zet je HR Analytics effectief en succesvol in? Aan de hand van cases gaven diverse HR-analisten en HR-managers antwoord op deze vraag tijdens het Nationaal HR Analytics Congres.

  20 mei 2016
  Door: 
  Mariel Hovemann
  Topic: 
  1 favoriet
 • Nieuws

  Frankrijk verbiedt e-mail buiten de werkuren

  Bedrijven met meer dan 50 werknemers mogen geen e-mails meer sturen buiten de werkuren. De Franse Assemblée Nationale keurde deze week daartoe een wet goed aldus het AD.

  20 mei 2016
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Achtergrond

  Harold Vreeburg, Directeur HR Croonwolter&dros: ‘Alles moet in één keer goed’

  Croonwolter&dros is in de ingenieursbranche een nieuwe combinatie van twee bedrijven met een lange historie. Om de hoogst ambitieuze agenda te realiseren werkt de organisatie momenteel aan een forse cultuuromslag, met als inzet operational excellence. ‘Ook voor HR is dit wennen.’
 • Nieuws

  Zelfsturende organisaties blinken uit in leiderschap. 7 tips

  Zelfsturende organisaties worden door hun medewerkers zeer positief beoordeeld op hun leiderschapsstijl. Leiderschap scoort een 7,5 in organisaties die niet langer over een traditionele managementlaag beschikken. In klassieke top-down organisaties scoort leiderschap een stuk lager, namelijk een 6,9. Hoe maakt u de slag naar zelfsturing met succes? 7 Tips uit de praktijk helpen u op weg.

  20 mei 2016
  Door: 
  Redactie HR Praktijk
 • Opinie

  App stimuleert mobiliteit en duurzame inzetbaarheid

  Medewerkers worden honkvaster: 65 procent verwacht over twee jaar nog dezelfde functie bij dezelfde werkgever te hebben, zo blijkt uit het Raet HR Benchmark onderzoek. Een verontrustend cijfer, vindt Renske Rietbergen, manager Business Development, Marketing & Communicatie bij de Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN). Om de mobiliteit en duurzame inzetbaarheid op gang te brengen ontwikkelde de werkgeverskoepel een speciale app.
  18 mei 2016
 • Nieuws

  Judith Veenstra start als HR-manager bij Enable-U

  Judith Veenstra (36) is aangesteld als HR-Manager bij Enable-U, integratiespecialist voor de Nederlandse overheid. In deze functie gaat ze zich richten op twee belangrijke punten. Enerzijds gaat ze zorgen dat de talenten van medewerkers maximaal tot bloei kunnen komen en dat mensen zoveel mogelijk worden ingezet op hun kracht. Alle bureaucratie die niet direct waarde toevoegt voor medewerkers wordt geëlimineerd. Anderzijds is het recruitmentbeleid een aandachtspunt. 

  11 mei 2016
  Topic: 

Partners