Twee op de drie Nederlanders zijn tegen een ontslagversoepeling zo blijkt uit een enquĂȘte van TNS Nipo in opdracht van het FD. Zij zien de versoepeling niet langer als het beste medicijn om eerder uit de economische crisis te komen aldus de krant.
De Nederlandse vakbeweging en reizigersvereniging Rover roepen de politiek op de reiskostenvergoeding niet te belasten. Zij vragen het kabinet nu om duidelijkheid.
Doordat werkzaamheden steeds meer een projectmatig karakter hebben en er meer behoefte is aan tijdelijke medewerkers werken veel organisaties tegenwoordig met een flexibele schil. Zo ook Ziggo. Om grip te krijgen op dit proces heeft het bedrijf gekozen voor de tijdelijke inhuur-module van Peoplexs.
Een groep vrouwen uit Rotterdam, de zogeheten Port Angels, gaat andere vrouwen verleiden om in de haven te komen werken. Nu is nog maar 17 procent van de arbeidskrachten in de haven vrouw zo weet De Volkskrant te melden.
De PvdA komt met een brede en stevige aanpak van de jeugdwerkloosheid om naar eigen zeggen het gevaar van een verloren generatie te bestrijden. In het Actieplan Jeugdwerkloosheid doet de partij een aantal voorstellen waarmee jongeren tijdens of direct na de opleiding aan werk worden geholpen.
De grote politieke partijen willen veel veranderen op het gebied van loonadministratie en HR. HR- en salarisdienstverlener ADP heeft een inventarisatie gemaakt van de plannen.
Personen met een tijdelijk contract moeten na een jaar recht krijgen op een vaste baan. Dat vindt driekwart van de ondervraagden in een onderzoek in opdracht van vakcentrale FNV.
Vrouwen krijgen steeds vaker topfuncties in grote Nederlandse bedrijven toegewezen. Afgelopen jaar werd 26,7 procent van alle managementvacatures bekleed door vrouwen, dit meldt Trouw na een nieuwe studie van het Duitse onderzoeksbureau Egon-Zehnder.
Driekwart van de werkenden maakt zich zorgen over een generatie jongeren die dreigt verloren te gaan. Het gaat hierbij om jongeren onder de 25 jaar met een slechter toekomstperspectief dan eerdere generaties. Dit blijkt uit de Sociale Thermometer van vakcentrale FNV.
47 procent van de werknemers wereldwijd vindt zichzelf overgekwalificeerd voor zijn huidige baan. In China (84 procent), Turkije (78 procent) en Griekenland (69 procent) is dit percentage het hoogst. Het wereldwijde gemiddelde van werknemers die zich ondergekwalificeerd (opleiding te laag voor functie) voelen ligt lager dan 20 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van uitzendbureau Randstad.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling