HFMtalentindex, HRcommunity en RaymakersvdBruggen hebben een groot Learning Agility onderzoek uitgevoerd onder HR. Deelnemers aan dit onderzoek konden zich opgeven om in aanmerking te komen voor een Learning Agility Team Scan voor hun eigen HR-team. Coöperatie VGZ is de gelukkige winnaar.
Het aantal werkgevers dat e-HRM aanbiedt aan medewerkers groeit gestaag. Inmiddels wordt het in meer dan de helft van alle organisaties (56 procent) toegepast, blijkt uit de Raet HR Benchmark 2016. Vaak om kosten te besparen en soms ook om de rol van HR als business partner te versterken. En natuurlijk omdat medewerkers graag zelf hun HR-zaken willen regelen (68 procent van hen vindt dit belangrijk).
Zoals vaak voorkomt bij een kunstschilder geldt ook voor de afdrachtvermindering onderwijs dat ze postuum de meeste belangstelling genieten. Met ingang van 1 januari 2014 is de afdrachtvermindering onderwijs komen te vervallen en vervangen door de subsidieregeling praktijkleren. Dit heeft echter niet geleid tot een verminderde belangstelling.
Een culturele loopbaan volgt zelden een vooraf uitgestippeld pad. Daarnaast ben je vaak op jezelf aangewezen als het gaat om financieel op eigen benen leren staan, je eigen toko promoten en gezonde arbeidsomstandigheden. Werkenden in de culturele sector kunnen nu een bijdrage vragen voor ontwikkelings-en opleidingskosten. Een eerste stap voor loopbaancoaching is de Talent Scan. De Talent Scan brengt binnenkort menig artiest, productieleider en museummedewerker op nieuwe ideeën: wie ben je, wat kun je en waar wil je naar toe?
Het snel groeiende webwarenhuis Coolblue wil zeker duizend medewerkers gaan aannemen. Ook kondigt het bedrijf aan meer fysieke winkels te gaan openen. Dit terwijl een groot aantal vestigingen van de traditionele warenhuisketen V&D de deuren zal moeten sluiten, waarmee duizenden banen op de tocht staan.
5 tips voor een gedegen oplossing van functioneringsproblemen.
Hij was een tijdje uit beeld. De sollicitant met eisen. De economische crisis had zo zijn voordelen. Mensen waren weer blij met een baan en met het salaris dat ze kregen. Maar nu spreek je hem dus weer, de sollicitant met eisen. Eigenlijk is het de sollicitant met één eis en die komt in het eerste gesprek al op tafel: “Ik wil een leaseauto”.
Uit de Raet HR Benchmark 2016 blijkt dat 75 procent van de medewerkers aan het roer wil staan van hun eigen ontwikkeling. Veel werkgevers leggen de verantwoordelijkheid voor de gesprekcyclus dan ook bij medewerkers en managers. Maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich zelf verantwoordelijk voelen voor hun ontwikkeling? En hoe kun je managers hierin optimaal ondersteunen?
Is het organogram of organigram? Zou er één HRM'er in Nederland rondlopen die daar nog nooit een discussie over heeft gevoerd? Ondanks de twijfel over de schrijfwijze, geeft het beroemde harkjesschema velen nog steeds houvast. Want wie wil er nou niet in één oogopslag overzicht over de hele organisatie?
Diverse media koppen dat de werkgeverslasten 2016 stijgen. Gemiddeld genomen is dat ook het geval maar dat kan per individuele werkgever behoorlijk verschillen. In sommige gevallen kunnen ze zelfs dalen. Overigens gaat het in deze berichtgeving alleen om werkgeverslasten over het loon van werknemers. Daarnaast bestaan ook werkgeverslasten over uitkeringen. De hoogte daarvan over ZW- en WGA-uitkeringen is uitermate relevant voor eigenrisicodragers die deze uitkeringen zelf moeten betalen. Ook het UWV betaalt uitkeringen. Soms als uitkeringsinstantie en soms namens de eigen risicodrager. Voor de hoogte van de werkgeverslasten maakt dat verschil.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling