Logo
  • Nieuws
  • 28 februari 2008
  • Mariel Hovemann

‘Werknemers moeten blessureverzuim zelf verzekeren’

Werkgevers willen niet langer opdraaien voor de sterk stijgende lasten van ziekteverzuim dat niet het gevolg is van werk. Ze pleiten voor een aparte verzekering voor werknemers voor uitval door extreme sporten, auto-ongelukken en zelfs piercings. Dit stelt Mitex, de brancheorganisatie voor textielbedrijven.

Beeld ‘Werknemers moeten blessureverzuim zelf verzekeren’

Kleine ondernemers beschouwen de gevallen waarin arbeidsongeschiktheid geen enkel verband heeft met het werk als onrechtvaardig. De kosten drukken onevenredig zwaar op de bedrijven stelt de Amsterdamse winkelier Henk Grifhorst in De Telegraaf. Een van zijn werkneemsters was een maand uit de running vanwege een borstvergroting. Grifhorst tevens bestuurder van de samenwerkingsorganisatie voor kleine ondernemers DSSO wil dan ook splitsing van verantwoordelijkheid. Werknemers moeten zelf een polis afsluiten.

Niet haalbaar

De voorgestelde discussie is politiek kansloos volgens Jan-Willem Wits van het Verbond van Verzekeraars. "Er ontstaat dan een eindeloze discussie over ziektebeelden en de oorzaak. Wij kennen in ons land een loonbetalingsplicht ongeacht de achtergrond van het verzuim."

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.