Logo
  • Nieuws
  • 6 april 2020
  • Bron: Nu.nl

Werkgevers houden zich niet altijd aan de adviezen van het RIVM

De adviezen van het RIVM wat betreft thuiswerken en thuisblijven als een gezinslid ziek is, zijn voor werkgevers niet altijd even goed na te volgen. Volgens FNV-woordvoerder Annika Heerekop ontvangt de vakbond telefoontjes van werknemers over weigering van calamiteitenverlof of verlies van werk.

Beeld Werkgevers houden zich niet altijd aan de adviezen van het RIVM

Volgens Heerekop wordt op medewerkers die niet thuis kunnen werken - zoals lassers, monteurs of winkeliers - en hun kind niet naar de opvang kunnen brengen, niet altijd begripvol gereageerd. Zo ontvangt de FNV vragen van werknemers over bijvoorbeeld weigering van calamiteitenverlof.

Coulanter beleid

"Als mensen geen recht hebben op kinderopvang, kunnen ze vaak geen calamiteitenverlof opnemen. Wij roepen op om in deze tijd een coulanter beleid voor noodverlof te voeren, maar daar wordt niet altijd gehoor aan gegeven,” aldus Heerekop op Nu.nl.

Veilige werkomgeving

Hoewel werkgevers niet verplicht zijn de adviezen van het RIVM op te volgen, zijn ze volgens de Arbeidsomstandighedenwet wel verplicht om een veilige werkomgeving te creëren. En dus moeten ze bijvoorbeeld de kans op een besmetting met een ziekte zo klein mogelijk maken. Als één gezinslid griepklachten heeft, verwachten sommige werkgevers dat de werknemer toch naar het werk komt. Daar mag je als werknemer de werkgever op aanspreken aldus Priscilla Trip, arbeidsrechtenadvocaat.

Werkweigering

Een werknemer kan niet zomaar wegblijven. Dat wordt gezien als werkweigering. Maar het aankaarten bij de OR of bij de vakbond is wel een mogelijkheid. Zowel Heerekop als Trip benadrukken dat het gaat om de goede verhouding. Denk met elkaar mee en onderhoud de relatie. En leg schriftelijk vast wat je afspreekt over de manier van werken aldus Trip.

Flexibel contract

De Inspectie SZW heeft de afgelopen periode 240 klachten gekregen van werknemers. Over snotterende collega’s en mensen die te weinig afstand houden. Het valt een woordvoerder wel op dat mensen met een flexibel contract hun werkgever daar niet zo snel op aanspreken.

 

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.