Logo
  • Nieuws
  • 30 december 2008
  • Peter van den Hout

UWV en CWI gaan op in WERKbedrijf

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met het wetsvoorstel van minister Donner en staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de Centrale Organisatie voor Werk en Inkomen  (CWI) en het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) te fuseren. Vanaf 1 januari 2009 gaan de organisaties verder als WERKbedrijf binnen UWV.

Beeld UWV en CWI gaan op in WERKbedrijf

Doel van de fusie is om mensen nog sneller aan de slag te helpen. Werkgevers en werkzoekenden kunnen in het vervolg voor al hun vragen terecht bij zogenoemde Lokaties Werk en Inkomen. In heel Nederland komen 97 van deze loketten die werkzoekenden en werkgevers één aanspreekpunt bieden voor werk en alles wat daarmee te maken heeft.

 

Geïntegreerde dienstverlening

Op deze locaties werkt het UWV/WERKbedrijf samen met de gemeenten. Dit moet leiden tot een betere dienstverlening. De fusie is een gevolg van de evaluatie van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen. Het doel van de wet is om werk boven inkomen te stellen. Dit doel wordt volgens de evaluatie beter bereikt met een geïntegreerde  dienstverlening van UWV en CWI.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.