Logo
  • Nieuws
  • 24 september 2020
  • Bron: Nu.nl

Mensen noemen werkvloer steeds meer als bron besmetting corona

De laatste weken loopt het percentage mensen op dat zegt waarschijnlijk in de werksituatie te zijn besmet. Waar het een week eerder nog 9,5 procent was, is het deze week 11,1 procent aldus het RIVM.

Beeld Mensen noemen werkvloer steeds meer als bron besmetting corona

Het RIVM maakt geen onderscheid naar in welke sectoren mensen werkzaam zijn die denken tijdens het werk besmet te zijn geraakt, zegt een woordvoerder tegen NU.nl.
Gemiddeld noemt zo'n kwart van de positief geteste mensen een mogelijke besmettingshaard. Daarvan noemt nu 11,1 procent de werksituatie als mogelijke besmettingshaard.
Eind juli en begin augustus werd de werksituatie nog vaker genoemd als bron: resp. 12,2 en 13,4 procent. Vervolgens liep het terug naar 6 procent op 25 augustus. Vanaf die datum steeg het juist weer naar 11,1 procent nu.

Drukte op de weg toegenomen

Aan de drukte op de weg te zien – volgens Rijkswaterstaat ligt deze nog maar 6 procent onder dat van vorig jaar – gaan mensen weer regelmatig naar het werk.
Volgens de RIVM-woordvoerder is thuiswerken een maatregel waarvan je ziet dat het werkt. Premier Rutte benadrukte de maatregel dan ook tijdens de laatste persconferentie.

Producttips

Ook interessant

Whitepaper Verzuim
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.