Logo
  • Nieuws
  • 8 april 2020
  • Bron: Nu.nl

Meer ziekmeldingen maar onduidelijk wanneer ziekmelden en wanneer niet

Verschillende arbodiensten signaleren pieken in het aantal ziekmeldingen van enkele tientallen procenten. Lang niet alle ziekmeldingen zijn echter terecht zo geven de arbodiensten aan.

Beeld Meer ziekmeldingen maar onduidelijk wanneer ziekmelden en wanneer niet

Een deel van de ziek gemelde werknemers meldt zich ziek vanwege verkoudheidsklachten zo stelt HumanTotalCare waar ArboNed en HumanCapitalCare onder vallen op Nu.nl. De richtlijn is om dan preventief thuis te blijven. Het is dus niet de bedoeling je dan ook ziek te melden.  Ook niet als het werk niet thuis kan worden uitgevoerd. Volgens de dienstverlener liep het aantal ziekmeldingen vervolgens snel terug, maar het blijft hoger dan normaal.

Ook netwerkorganisatie Zorg van de Zaak ziet een duidelijke piek in het aantal ziekmeldingen. De maatregelen leidden in sectoren zoals de horeca tot acute bedrijfssluiting. In alle hectiek zijn ook werknemers ziek gemeld die normaal gesproken waren blijven werken aldus Zorg van de Zaak.

Vragen werknemers

Oval, de branchevereniging van arbodienstverleners merkt dat de arbodiensten het erg druk hebben. Werknemers hebben veel vragen over de maatregelen op de werkvloer. En over thuiswerken. Het is heel belangrijk dat werkgevers kijken of ze daarbij ondersteuning kunnen geven zo stelt een woordvoerder van de branchevereniging op Nu.nl.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.