Logo
  • Nieuws
  • 16 maart 2020
  • Bron: kvk

Wat zijn de voorwaarden voor werktijdverkorting?

Is jouw bedrijf zwaar getroffen door de impact van het coronavirus? Dan kun je onder bepaalde omstandigheden een beroep doen op de werktijdverkortingsregeling. Deze regeling is toepasbaar als je tijdelijk geen werk meer hebt voor (een deel) van je personeel door omstandigheden die buiten het normale ondernemersrisico vallen.

Beeld Wat zijn de voorwaarden voor werktijdverkorting?

Als jij recht hebt op de regeling, kun je je personeel minder uren laten werken. De staat keert voor de niet-gewerkte uren WW uit aan jou als werkgever. Jij betaalt het loon door, de betaling van niet gewerkte uren gebeurt achteraf door het UWV. De medewerkers blijven in dienst, maar spreken in die periode hun ww-rechten aan. Die uren moet je personeel dus wel hebben opgebouwd.

Je komt in aanmerking voor werktijdverkorting als je kunt aantonen dat je minimaal 2 en maximaal 24 weken minimaal 20% minder werk hebt door de gevolgen van het coronavirus. 

Eerst vraag je een vergunning aan bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Met deze vergunning kun je bij het UWV terecht voor de aanvraag.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.