Logo
  • Opinie
  • 11 augustus 2020

Terecht ontslag op staande voet. Maar wel recht op transitievergoeding

Sinds invoering van de Wet werk en zekerheid geldt dat iedere werknemer waarvan de arbeidsovereenkomst op initiatief van de werkgever wordt beëindigd recht heeft op een transitievergoeding.....tenzij de werknemer ernstig verwijtbaar heeft gehandeld. De lat voor ernstige verwijtbaarheid ligt echter hoog.

Je zou denken dat in de situatie waarin de werkgever een werknemer op staande voet ontslaat én de rechter dat ontslag rechtsgeldig acht (per definitie) sprake is van ernstige verwijtbaarheid en dus geen aanspraak bestaat op de transitievergoeding. Dat is echter niet het geval. In een recente uitspraak van de kantonrechter Rotterdam wordt dit nog maar eens bevestigd. 

Een chauffeur wordt door zijn werkgever op staande voet ontslagen (o.m.) wegens verduistering van een pakket met als inhoud een set oorbellen ter waarde van ongeveer € 30.000,-. Dat ontslag houdt stand. Maar omdat onvoldoende vast staat dat werknemer ernstig verwijtbaar heeft gehandeld heeft hij wél recht op de transitievergoeding (zie r.o. 5.9).

ECLI:NL:RBROT:2020:7063

Lees hier meer 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.