Logo
  • Blog
  • 2 augustus 2021

Weer naar kantoor: 10 terugkeervarianten om over na te denken

Hoe mooi de hybride toekomst van werken ook klinkt, het lijkt erop dat je wel tot een soort afspraak met elkaar moet komen. Hoe gaan wij dit samen doen? Waar zou je het met elkaar over moeten hebben voordat je gaat terugkeren naar kantoor? De NSvP heeft in de publicatie ‘Terug van weggeweest – Een ander werkend Nederland na de lockdown?’ 10 plausibele terugkeervarianten op een rijtje gezet.

Check het eens bij collega of leidinggevende. Zien zij hetzelfde voor zich bij een terugkeer naar het kantoor als jij? Of hebben zij een andere variant in gedachte? De 10 varianten zijn onderverdeeld in drie uitgangspunten voor terugkeer.

  • Ga je top-down als bedrijf of organisatie bepalen hoe een hybride werkweek eruit gaat zien?
  • Bepaalt de aard van het (team)werk wat je wel en niet op kantoor gaat doen?
  • Of is de hybride werkweek persoonsafhankelijk en kan en mag die voor iedereen anders zijn?

Klik op afbeelding om te vergroten

Download de publicatie ‘Terug van weggeweest – Een ander werkend Nederland na de lockdown?’ en lees meer over de Terugkeer Challenge.

Nu de kantoren weer opengaan moeten we realistisch zijn: dit zal niet in een keer goed gaan. Hoe gaan we om met de eisen die een organisatie, de medewerker en het werk zelf stellen aan een meer hybride manier van werken? Tijdens het online event Tomorrow@work vertelt Baaningenieur / Programma Manager NSvP Dr. Luc Dorenbosch meer over de tussentijdse ervaringen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.