Logo
  • Nieuws
  • 21 maart 2022
  • Bron: BNR

Thuiswerkadvies ingetrokken: werkgevers halen bureaustoelen en bureaus weer terug

Nu het thuiswerkadvies is komen te vervallen, halen werkgevers de kantoorartikelen die medewerkers tijdens de pandemie thuis konden gebruiken weer terug. Dit vanwege de mogelijke belastingaanslag zo meldt vakbond Vakcentrale voor Professionals (VCP) bij BNR.

Beeld Thuiswerkadvies ingetrokken: werkgevers halen bureaustoelen en bureaus weer terug

Volgens beleidsadviseur van de vakbond Amerik Katwijk is er een risico dat er een aanslag komt in het geval dat de spullen een gift zijn, maar ook als ze binnen de werkkostenregeling zijn verstrekt.

Aan de zogenoemde vrije ruimte van de werkkostenregeling zit een gemaximeerd bedrag. Als je daar overheen gaat krijgt de werkgever een aanslag van 80 procent. De vakbond krijgt signalen dat werkgevers aangeven dat werknemers bijvoorbeeld een stoel mogen houden, maar dan ook de aanslag moeten betalen. Een ‘zotte’ ontwikkeling aldus Katwijk. Helemaal omdat veel bedrijven van plan zijn om hybride te gaan werken.

De vakbond doet nu een oproep aan het ministerie van Financiën om dit ‘fatsoenlijk af te handelen.’

Luister hier naar het item tijdens de uitzending van BNR 

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.