Logo
  • Nieuws
  • 8 juli 2021

Terug naar kantoor: bij Triple doen ze dat in Virtual Reality

Het Alkmaarse digitaal bureau Triple laat haar medewerkers in Virtual Reality (VR) deels terugkeren naar kantoor. Hiervoor heeft het bedrijf een eigen VR-omgeving van het 3 verdiepingen tellende kantoor nagebouwd.

Beeld Terug naar kantoor: bij Triple doen ze dat in Virtual Reality

Sinds de recent aangepaste versoepelingen van de overheid en het OMT rondom het werken op kantoor, zijn veel bedrijven bezig met het vormgeven van de transitie van het remote werken naar het nieuwe werken na Covid-19. Triple, van oorsprong een creatief technologiebedrijf, heeft ervoor gekozen om, naast het fysieke kantoor, ook haar medewerkers via een Virtual Reality wereld terug naar kantoor te laten keren. Hiervoor hebben alle 200 medewerkers een Oculus Quest bril ontvangen. Het VR-kantoor wordt onder andere gebruikt voor interne overleggen maar ook voor een gezellig praatje bij de virtuele koffiecorner.

Spontaniteit en gezelligheid fysieke kantoor

“In de periode van het verplicht thuiswerken, merkten we dat veel collega’s een sterke behoefte hadden voor de spontaniteit en de gezelligheid wat ze wel ervaren op het fysieke kantoor. Om dit op te lossen zijn we begonnen met de ontwikkeling van de VR-omgeving. Inmiddels is het een plek geworden waar collega’s de informaliteit weer kunnen ervaren door gezellige vergaderingen, spontane gesprekken en het gezamenlijk spelen van spelletjes”, aldus Michael Plein, Operationeel Directeur bij Triple.

Vertaling bedrijfscultuur

Voor de virtuele vertaling van de bedrijfscultuur, heeft het bureau gamification toegevoegd aan het VR-kantoor. Medewerkers kunnen samen spelletjes spelen en easter eggs in kaart brengen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.