Logo
  • Nieuws
  • 3 februari 2022
  • Bron: Funda in Business

Sterke toename vraag kantoren: 'Vaak nemen ze hetzelfde metrage af als voor de pandemie, maar niet meer alleen voor werkplekken'

In het vierde kwartaal van 2021 werden meer objecten bekeken en het aantal contactaanvragen met makelaars nam toe zo bericht Funda in Business. Vooral op de kantorenmarkt is er veel beweging. Hybride werken is daarbij het uitgangspunt.

Beeld Sterke toename vraag kantoren: 'Vaak nemen ze hetzelfde metrage af als voor de pandemie, maar niet meer alleen voor werkplekken'

Roy Duijn, vennoot en bedrijfsmakelaar bij Snelder Zijlstra ziet dat bedrijven zich voorbereiden op ‘het nieuwe normaal’. Volgens de bedrijfsmakelaar bewegen voor het eerst ook de wat grotere kantoorzoekers zich. Duijn: "Werkgevers zetten het hybride werken nu echt in en creëren een wij-gevoel op kantoor. Dat kan ook in een gedeeld gebouw: zoals een andere werkmoraal de keus voor een locatie kan beïnvloeden, voegt interactie tussen verschillende gebruikers een secundaire arbeidsvoorwaarde toe."

'Ze gaan dichter bij de beleving zitten'

Een apart gebouw op een levendige plek is daarbij steeds meer in trek. Dit vooral om jongeren te trekken aldus Duijn. Jongeren die geen 9-tot-5 mentaliteit hebben. "Als je laat begint en tot laat doorgaat, wil je daarna niet over een verlaten bedrijventerrein lopen." 

Sowieso staan faciliteiten voor medewerkers voorop. Volgens de bedrijfsmakelaar is er meer aandacht voor persoonlijk welzijn. Hij geeft als voorbeeld groene kantines, individuele fitnessmogelijkheden en snooker & pool. Daar gebruikt men hetzelfde aantal vierkante meters voor als pre-corona. Met dit verschil dat het niet meer alleen voor werkplekken is.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.