Logo
  • Nieuws
  • 10 juni 2020

Ongekende personele operatie bij Amphia Ziekenhuis

Terwijl er de afgelopen drie maanden ruim 400 COVID-19 patiënten op de IC en speciaal daartoe ingerichte cohort-afdelingen werden verzorgd, draaide er achter de schermen van het Amphia Ziekenhuis in Breda een ongekende personele operatie. De recentelijk aangetreden HR-directeur Job Meijs kijkt tijdens het online congres Tomorrow@work terug op deze roerige periode.

Beeld Ongekende personele operatie bij Amphia Ziekenhuis

Niet alleen moest het ziekenhuis op korte termijn het aantal intensieve zorg-artsen en verpleegkundigen opschalen; ook moest er vanuit allerlei afdelingen personeel worden onttrokken en geschoold om in zorgondersteunende rollen - van doktersassistenten tot extra intensieve schoonmaak - de COVID-afdelingen te ondersteunen. 

Job Meijs is sinds januari HR-directeur en koud binnen bij het Amphia Ziekenhuis kreeg hij - ook persoonlijk - te maken met het coronavirus. In het Outbreak Management Team kwam zijn vermogen om snel te schakelen tussen abstract en concreet en tussen strategisch, tactisch en operationeel goed van pas.

Innovatieve SPP-operatie

Tijdens zijn keynote op het online congres Tomorrow@work legt Meijs uit hoe de innovatieve SPP-operatie in het Amphia is opgepakt. Hij laat onder meer zien hoe er een intern uitzendbureau uit de grond werd gestampt, een 'vol veerkracht'-programma werd opgetuigd voor de fysieke en mentale ondersteuning van medewerkers en hoe door het monitoren van een HR-dashboard vol personele gegevens, de controle werd gehouden over de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.