Logo
  • Nieuws
  • 10 februari 2022
  • Bron: EenVandaag

‘Naar kantoor gaan is echt beter’

Het thuiswerkadvies vervalt zo weten Haagse bronnen te melden. Sommigen waren al steeds op kantoor aan het werk, anderen kunnen niet wachten om daar weer heen te gaan. Terwijl weer anderen het liefst thuis blijven werken. Teveel van dat laatste is niet verstandig aldus hoogleraar klinische neuropsychologie aan de VU Erik Scherder. Hij pleit dan ook voor het nieuwe normaal waar bewegen onderdeel van is.

Beeld ‘Naar kantoor gaan is echt beter’

Thuiswerken is echt niet goed voor de mens stelt Scherder bij EenVandaag. Althans, voor de meeste mensen. Thuiswerken betekent minder beweging. Zeker als je voor de pandemie met het ov en de fiets ging. Sommigen zijn dit tijdens de pandemie gaan compenseren door meer te gaan sporten. Maar dat is maar een kleine groep aldus Scherder.

Minder moeite maar mentaal moe

Ook word je mentaal moe van thuiswerken. Na het thuiszitten zoals Scherder het noemt heb je vaak geen zin meer om iets te ondernemen.
Thuiswerken kost je minder moeite – je hoeft niet te reizen, je praat minder met mensen, wordt minder afgeleid. Maar dat is juist wat er volgens de hoogleraar aan schort: moeite doen is juist goed voor de hersenen.

Walking meetings

Ook hier is weer een balans nodig. Niet 4 dagen thuis om te concentreren en 1 dag op kantoor om elkaar te ontmoeten, maar het kantoor activiteit gericht inrichten. Scherder geeft als voorbeeld om af te zien van kantoortuinen, concentratieruimtes te maken en eventueel walking meetings te introduceren. “Het nieuwe normaal, daar moet bewegen een onderdeel van worden” zo besluit Scherder zijn betoog op EenVandaag.

Lees ook: WorkWalk: 'Ik miste bewegen tijdens het werken'

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.